מעדנייה יפואית שנולדה מקופסת עוגיות ומסעדה רוסית שמסתתרת בבת ים

בני משפחת סוכאר, מהמשפחות הוותיקות ביפו, מגישים מנות 
מבית אמא במעדנייה חדשה בעג'מי. בני משפחת גורלוב, שעלו מאוקראינה, מבשלים מנות מבית אמא במסעדה משפחתית בבת ים

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית ורד
צילום: דן פרץ

את מסכת הבישולים ליום שישי מתחילה אום עלי, שחורת שיער ומהירה לחייך ולצחוק, בשעות אחר הצהריים של יום חמישי. מאז פתחו בנה עלי ובתה מאי מעדנייה בעג'מי שביפו היא נקראת לבשל לתוך הלילה בכל יום בשבוע, אבל ההכנות לשישי ארוכות ומורכבות מהרגיל. אום עלי מעמידה סיר של מלוחייה לבישול; מעסה כרעי עוף בתערובת של שמן זית, קינמון, פפריקה ואגוז מוסקט וממלאת אותן באורז מתובל בבהרט; מטגנת חצילים וקישואים למקלובה; ומתחילה ללוש כמויות ענק של שני סוגי בצק — לפטאייר ממולא בתרד בר ולספיחה עם בשר.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ