פרק מתוך ספר חדש

על המרגרינה: איך המוצר הכי פרווה מלהיט יצרים כבר 150 שנה

לכבוד החג: פרק מספרה החדש של עיתונאית האוכל הוותיקה דליה למדני, העוסק בהשפעת חומרי גלם מוכרים על התרבות. ומה טוב יותר מלהתחיל מהקרבות השמנוניים בין החמאה למרגרינה, הנמשכים כבר 150 שנה

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים23
רונית ורד

שנתיים לאחר שהוציאה לאור ספר ראשון, "מסע מסביב לשולחן", שעסק בהיסטוריה ובתרבות קולינרית ("לא עוד ספר בישול", מוסף "הארץ", יוני 2014) מוציאה העיתונאית הוותיקה דליה למדני ספר נוסף שהיה גנוז במשך יותר מעשור בשולחנה. הספר הנוכחי ("מסע מסביב למזווה", הוצאת עולם חדש) עוסק בסיפורם של 20 מזונות, חומרי גלם מוכרים המצויים בימינו בכל בית, ובהשפעתם על עיצוב התרבות האנושית. לחם, חמאה, שום, קפה, עגבנייה, תירס, ביצה וזעפרן הם רק חלק מהמזונות הנמצאים במזווה הספרותי של למדני — לקטנית בלתי נלאית של אנקדוטות היסטוריות וציטוטים משעשעים ממיטב ספרות המחקר הגסטרונומית העולמית. הספר החדש, ערוך ומעוצב בצורה מוקפדת יותר מקודמו, הוא תוספת משובבת למדף הכמעט שלא קיים של ספרי גסטרונומיה בשפה העברית.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ