בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חסת הקרח היא התוספת הכי מוזרה, יפה וטעימה לצלחת שלכם

חסת קרח, או אהל גבישים בעברית, הוא צמח יפהפה שצומח כעת סמוך לחוף הים התיכון והולך מצוין עם מאכלי ים. עד שהדחפורים יעלימו את אזור המחיה שלו, השף תומר ניב ימשיך ללקט אותו

6תגובות
טרטר טרחון עם שסק, חסת קרח ושזיפים ירוקים
סטיילינג: נורית קריב / כלים: אדישן, נווה צדק

גבעוליו הבשרניים של הצמח המשתרע בגבעות הכורכר זרועים גבישים נוצצים. הפואטיקה היבשושית של מדריכי הצמחים מתייחסת אל הגבישים כאל "שערות שלפוחיתיות", או "שערות גבשושיות דמויות זכוכית", אבל הדמיון הבולט לנטיפי קרח יפהפיים הקנה לצמח את שמו העממי בשפות השונות — אהל הגבישים בעברית, צמח הקרח באנגלית וחסת קרח בצרפתית. גבישי הקרח דמויי היהלומים, למעשה שערות בלוטיות שדבק בהן מלח הים, הן מנגנון שברא הטבע כדי להיפטר מעודפי המלח של הצמח הגדל בחגורת הרסס, אזור צר וסחוף רוחות הנושאות עמן רסס טיפות ים, הנמצאת...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו