חסת הקרח היא התוספת הכי מוזרה, יפה וטעימה לצלחת שלכם

חסת קרח, או אהל גבישים בעברית, הוא צמח יפהפה שצומח כעת סמוך לחוף הים התיכון והולך מצוין עם מאכלי ים. עד שהדחפורים יעלימו את אזור המחיה שלו, השף תומר ניב ימשיך ללקט אותו

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית ורד
צילום: דן פרץ

גבעוליו הבשרניים של הצמח המשתרע בגבעות הכורכר זרועים גבישים נוצצים. הפואטיקה היבשושית של מדריכי הצמחים מתייחסת אל הגבישים כאל "שערות שלפוחיתיות", או "שערות גבשושיות דמויות זכוכית", אבל הדמיון הבולט לנטיפי קרח יפהפיים הקנה לצמח את שמו העממי בשפות השונות — אהל הגבישים בעברית, צמח הקרח באנגלית וחסת קרח בצרפתית. גבישי הקרח דמויי היהלומים, למעשה שערות בלוטיות שדבק בהן מלח הים, הן מנגנון שברא הטבע כדי להיפטר מעודפי המלח של הצמח הגדל בחגורת הרסס, אזור צר וסחוף רוחות הנושאות עמן רסס טיפות ים, הנמצאת במרחק כמה עשרות מטרים מחופו של הים התיכון.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ