קדחת הטחינה של ניו יורק

בחנות החדשה Seed + Mill בצ'לסי מרקט מחנכים את הקהל האמריקני להשתמש בטחינה

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד

סיד אנד מיל (Seed + Mill), חנות ניו־יורקית ראשונה המוקדשת כולה לטחינה ולמוצריה, נפתחה בצ'לסי מרקט לפני כשלושה חודשים. על דלפק החנות — מעוצבת כבית מרקחת לבן שרק פיסטוקים ירוקים או ניצני ורדים מיובשים בראש כיכרות חלבה עגולות מעניקים לו צבע — ניצבות שתי מכונות זעירות שמהן ניגרת טחינה חמה טרייה (החזות המודרנית של בתי הבד בזעיר אנפין מסתירה עיקרון מכני דומה לזה של אבני הריחיים המסורתיות). בחנות החדשה מוכרים שלושה סוגי טחינה (מלאה, רגילה וירוקה מתובלת), מבחר מיני חלבה וגם גלידת יוגורט עזים עם טחינה וחלבה.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ