מלצר, יש לי ג'וק במרק וזה בסדר

חרקים עתירי חלבון וקלים לגידול צפויים להיות חלק גדול מהתפריט של העתיד, אבל גורם הגועל הותיר אותם עד כה מחוץ לצלחות של תושבי המערב. האם מעבדת המזון הנורדי תשכנע אותם שיש חרקים בעלי "מרקם קראנצ'י, טעם אגוזי עמוק ואפטר טייסט שמזכיר אבוקדו בשל"?

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד

באחת הסצנות הנחרתות ביותר בזיכרון בסרט הדוקומנטרי "חרקים" (דנמרק 2016) מגיעים החוקר ג'וש אוונס והשף בן ריד לאוגנדה. יחד עם תושבים מקומיים הם יוצאים ללקט מזון ומגלים תלולית אדמה מתנשאת בצל עצי באובב ענקיים, למעשה מושבה שדרים בה בכפיפה אחת נמלים, טרמיטים ודבורי נמלים. כשהחבורה העליזה מתחילה לחפור את התלולית היא מגלה בתוך הבוץ את חלות הדבש. אורגיית הזלילה הפרועה המתרחשת בדקות שלאחר מכן כוללת לא רק נהרות של דבש ניגר, אלא גם סחיטת ואכילת זחלים שמנמנים שהתפטמו באמברוסיה האלוהית.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ