"פטכואיס, אל תשכח את התורמוס והחומוס. נשיקות"

סיור אמנות קולינרית במטרופוליטן ופפירוס זעיר, שהתגלה כרשימת קניות ממצרים של המאה השלישית, עוררו בנו רצון עז לבשל ארוחה מהמצרכים המוזכרים בו. יצא מזה עוף צלוי בדֶפרוטוּם ומחקר על תכולת המזווה הביתי של בני התקופה

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית ורד

אנגליס ננוס מדלג בקלילות במעלה גרם המדרגות המפורסמות של מוזיאון המטרופוליטן בניו יורק. משתתפי הסיור בהדרכתו כבר ממתינים סמוך לפסל פרעה שבאולם הכניסה, הזמן קצר ורשימת היצירות בתפריט סיור האמנות הקולינרית ארוכה. המוזיאון האמריקאי המפורסם, שנפתח בשנת 1872 ומכיל יותר משני מיליון מוצגים, מלא וגדוש ביצירות אמנות שמזון משמש בהן מוטיב או מקור השראה וביצירות של אומנות שימושית שהיו פעם חלק מטקסי האכילה והתזונה של חברות אנושיות ברחבי העולם. ננוס, יליד העיר דרמה שבצפון־מזרח יוון ומי שנראה כאילו נטל את כל הגינונים התיאטרליים שנקשרו בשמה של עיר הולדתו, שועט בעליצות — הקבוצה הזעירה בעקבותיו — אל עבר אולמות התצוגה.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ