בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מורשת הנקניקייה המושרית ביין של נצרת

מה מקורה של הסלסיצ'ו הנצרתית אין איש יודע לומר בוודאות. אבל אין כמעט נצרתי שאינו מכיר את הנקניקייה המתובלת ביין, החריגה בנוף אך מזוהה כל כך עם המטבח המקומי

9תגובות
נקניקיות בתבהליך ההכנה בבית המלאכה דאמוני
דן פרץ

הפעם הראשונה שבה אכלתי את הסלסיצ'ו הנצרתית היתה באל־רידא, בר־מסעדה שפתח דאהר זידאני בשנת 2003. כמעט כל מה שאוכל אדם בין קירות האבן העבים של המבנה המרשים — פעם חלק ממתחם בית המושל שבנה אחד מאבותיו הקדומים של הבעלים — יכול לשמש כמזון לחלומותיו של הרומנטיקן המצוי: קושטא אל רידא, פודינג מבושם במי ורדים ומעוטר בשברי פיסטוק, מעורר כיסופים לטעמם של ענני פודינג רכים בבירת האימפריה העותמאנית; הטאנג'יה, כתף טלה צלויה בשומן כבש ובחמאה מזוקקת, היתה נקודת מפגש ערטילאית בין מרקש לפרס (המנה הבין־יבשתית נטשה...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו