רונית ורד
צילום: דן פרץ

הגברת רון עוטה חולצת עבודה מהוהה ומוכתמת מעל בגדי היום־יום. "את כתמי התות אפשר להוריד רק במספריים", היא חוזרת על מנטרה שהורישה לה אמה והפכה לחלק מזיכרון ילדות מתוק, ויוצאת לחצר לטקס היומי של קטיף התות השאמי. מי שהתמזל מזלו לחיות בקירבת עץ תות מכיר היטב את הריטואל: הפירות לא מבשילים בבת אחת, כל יום מגיעים יהלומי תותים זעירים אחרים לפרקם ומחליפים את צבעם מאדום לארגמן־שחור, ולכן יוצאים מדי ערב או בוקר אל העץ כדי ללקט ולאכול תותים בשלים.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ