עונתו הקצרה, המתוקה והמכתימה של התות השאמי

מעטים הם האנשים המסוגלים שלא לאכול את התות השאמי היישר מן העץ בעונתו הקצרה. עבור אלו שמצליחים להגיע איתו עד המטבח, יש גם מתכון

רונית ורד
צילום: דן פרץ
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רונית ורד
צילום: דן פרץ

הגברת רון עוטה חולצת עבודה מהוהה ומוכתמת מעל בגדי היום־יום. "את כתמי התות אפשר להוריד רק במספריים", היא חוזרת על מנטרה שהורישה לה אמה והפכה לחלק מזיכרון ילדות מתוק, ויוצאת לחצר לטקס היומי של קטיף התות השאמי. מי שהתמזל מזלו לחיות בקירבת עץ תות מכיר היטב את הריטואל: הפירות לא מבשילים בבת אחת, כל יום מגיעים יהלומי תותים זעירים אחרים לפרקם ומחליפים את צבעם מאדום לארגמן־שחור, ולכן יוצאים מדי ערב או בוקר אל העץ כדי ללקט ולאכול תותים בשלים.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ