טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתגעגעים לאיסטנבול? יש פתרון ביפו

לאן יוליך אדם זללן את געגועיו לאיסטנבול? ארץ ישראל, למרות קהילה יהודית־טורקית ענפה ומורשת עותמאנית מוכחשת, לא מציעה אפשרויות רבות. שני שפים צעירים ביפו מנסים לשנות את התמונה

תגובות
מזה חם וקר, ומנות טורקיות נוספות במסעדת אונזה ביפו
דן פרץ

בפעם הראשונה שבה הגעתי לאיסטנבול ירד שלג. פתיתי שלג זעירים הסתחררו מהשמים, ברחבי העיר נישא ריחן של אלפי קציצות קבב צלויות על גריל פחמים, ואני התאהבתי מיד. השילוב בין נופים צחורים ממחוזות אחרים לניחוחות סיחים מזרח־תיכוניים — קלישאי ככל שיהיה בעיר השוכנת בין אירופה לאסיה — שבה את לבי. יצאנו לשוטט במעלה ובמורד סמטאות תלולות, בשולי הכבישים הצטבר שלג מפויח וכפות הרגליים איבדו את אחיזתן על קרח חלקלק. כבר באותו יום, בין ארוחת בוקר בנוסח מחוז ואן הכורדי למשתה בשרים במסעדת גריל טורקי טיפוסי, נכנסה...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות