הסנדוויצ'ים ששווה לנסוע בשבילם לעכו

שני השפים הצעירים שפתחו לפני כמה שנים את סבידה העכואית מגישים בבית האוכל החדש שלהם כריכים המבוססים על תוצרת השוק המקומי

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
צילום: דן פרץ

סמיר אבו עלי מוכר פירות בעונתם. בעולם שכמעט ניטלו ממנו סממני עונתיות יכול אדם לעקוב אחר מחזור הפירות בדוכן המאולתר שבכניסה לשוק עכו כדי להיזכר בסדרי בראשית: בסתיו מונחים עליו רימונים; בשלהי הקיץ תאנים מזנים מקומיים; ועכשיו תורו של הסברס. על ארגז עץ הפוך המשמש כשולחן ניצבת קערת פלסטיק כחולה, מלאה בגושי קרח ובפירות צבר שבשרם לבן־צהבהב, כתום עז (זני הבלדי הנקטפים בשטחי הפרא האחרונים שסביב לעיר) או אדום ("אלה מגיעים מהמושבים").

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ