הקשר האבחזי: לאכול את תבשילי הים השחור לחופי הים התיכון

גבולות המטבח האבחזי, כמו גבולותיו המדיניים של חבל הארץ המסוכסך שלחופי הים השחור, קשים לשרטוט. לאה אוצ'רי ובלה חנן ממסעדת שותא בקיבוץ שמרת מנסות לתת בו סימנים בעזרת זכרונות

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד

"להתיישבות האדם סביב הים השחור יש 'גיאולוגיה' רבת־רבדים ומורכבת, שנוצרה במשך 3,000 שנה. אך הגיאולוג לא יראה בה הצטברות משקעים פשוטה, שבה כל זרימה פנימית של מתיישבים חדשים התרבדה לה בנחת על שרידי התרבות הקודמת; הוא יעדיף לתאר זאת כתהליך שבו הותכו עמים בלהט ההיסטוריה, התערבבו ונדחסו זה לתוך בקיעיו של זה ויצרו מחדרים, בליטות והשתכבויות בלתי צפויות. כל עיר וכל כפר תחומים בקווי שבר; בכל מחוז נראית מערכת עורקים שונה המשלבת יווני וטורקי, סלאבי ואיראני, קווקזי וקרטוולי, יהודי וארמני, בלטי וגרמאני"

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ