בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הקשר האבחזי: לאכול את תבשילי הים השחור לחופי הים התיכון

גבולות המטבח האבחזי, כמו גבולותיו המדיניים של חבל הארץ המסוכסך שלחופי הים השחור, קשים לשרטוט. לאה אוצ'רי ובלה חנן ממסעדת שותא בקיבוץ שמרת מנסות לתת בו סימנים בעזרת זכרונות

3תגובות
מז'אווינאי במסעדת שותא
דן פרץ

"להתיישבות האדם סביב הים השחור יש 'גיאולוגיה' רבת־רבדים ומורכבת, שנוצרה במשך 3,000 שנה. אך הגיאולוג לא יראה בה הצטברות משקעים פשוטה, שבה כל זרימה פנימית של מתיישבים חדשים התרבדה לה בנחת על שרידי התרבות הקודמת; הוא יעדיף לתאר זאת כתהליך שבו הותכו עמים בלהט ההיסטוריה, התערבבו ונדחסו זה לתוך בקיעיו של זה ויצרו מחדרים, בליטות והשתכבויות בלתי צפויות. כל עיר וכל כפר תחומים בקווי שבר; בכל מחוז נראית מערכת עורקים שונה המשלבת יווני וטורקי, סלאבי ואיראני, קווקזי וקרטוולי, יהודי וארמני, בלטי וגרמאני"...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו