סלט הקיץ המושלם מתחבא מתחת לאף

החורף הוא עונתם הגדולה של עשבי הבר למאכל, אבל גם בקיץ מציעה צמחיית ארץ־ישראל מיני תענוגות אכילים. סיור ליקוט בעקבות כרפס ביצות, גרגר נחלים, חרדל לבן ופטל בר

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים13
רונית ורד
צילום: דן פרץ

שש בבוקר בעין אביאל, בריכה קטנה וחבויה מעין שנוצרה על תוואי נחל תנינים. רוכב אופניים, שיצא לסיבוב של שחרית בין שדות חקלאיים ושטחי בר באזור רמות מנשה, פושט את חולצתו ונכנס למימיה הקרירים של הנביעה. משכימי קום נוספים, המבקשים למצוא הפוגה מהחום המצמית, משאירים את בגדיהם בסוכה קטנה שבנו תושבי האזור על שפת הבריכה הטבעית ומצטרפים אל הרוכב. יתיר שדה, מי שפרנסתו על הוראת תורת הליקוט של צמחי בר, מבוסס בשולי הבריכה כדי למצוא אוצרות אכילים. סנצ'י — נושא כלים מהמין הכלבי שיש לו פרצוף אנושי־תבוני — עוקב אחריו בנאמנות אל תוך המים.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ