בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הלחם הבלתי נשכח של השף שהפך לאופה

ערן שרויטמן, פעם שף מסעדות יוקרה מדוברות כמו תמוז ואורקה, מצא את ייעודו בלחם, ואופה בקנה מידה זעיר לחמים יוצאי דופן באיכותם. למטבח הוא לא מתגעגע

38תגובות
לחם החותם של ערן שרויטמן
דן פרץ

איש גבוה וגרמי עובד לבדו בחדר כמעט אטום לרעשי העולם החיצון. יש שעות שבהן בוקעת מהרמקולים שמאחורי ראשו מוזיקת ג'אז חרישית; לעתים נשמעים בחלל קולות פעולות הלישה והרדייה; ויש רגעים שהשקט הכמעט־מוחלט השורר במקום מאפשר לשמוע את הלחם מזמר: כשכיכרות לחם חמות ויפות קרום שחום יוצאות את התנור ומונחות על מדפי העגלות כדי להצטנן, נשמע מקרביהן קונצרט נפלא לאוזן של פצפוצים וקרקושים (הקולות מעוררי התיאבון מזכירים מעט צליל נגיסה בקרום לחם פריך או ניסורו בסכין לחם, והם נשמעים במקביל ובהרמוניה משעשעת מכיכרות...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו