הלחם הבלתי נשכח של השף שהפך לאופה

ערן שרויטמן, פעם שף מסעדות יוקרה מדוברות כמו תמוז ואורקה, מצא את ייעודו בלחם, ואופה בקנה מידה זעיר לחמים יוצאי דופן באיכותם. למטבח הוא לא מתגעגע

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
צילום: דן פרץ

איש גבוה וגרמי עובד לבדו בחדר כמעט אטום לרעשי העולם החיצון. יש שעות שבהן בוקעת מהרמקולים שמאחורי ראשו מוזיקת ג'אז חרישית; לעתים נשמעים בחלל קולות פעולות הלישה והרדייה; ויש רגעים שהשקט הכמעט־מוחלט השורר במקום מאפשר לשמוע את הלחם מזמר: כשכיכרות לחם חמות ויפות קרום שחום יוצאות את התנור ומונחות על מדפי העגלות כדי להצטנן, נשמע מקרביהן קונצרט נפלא לאוזן של פצפוצים וקרקושים (הקולות מעוררי התיאבון מזכירים מעט צליל נגיסה בקרום לחם פריך או ניסורו בסכין לחם, והם נשמעים במקביל ובהרמוניה משעשעת מכיכרות שונות המתכווצות על המדפים).

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ