בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טוחנות הבורגול והפריקה של שפרעם

הכפר העתיק נהפך מזמן לעיר, אבל בבתי האבן, בטחנת הקמח ובחנויות המזון בשפרעם ממשיכים לקיים מלאכות מסורתיות נדירות, כמו הכנת דלעת מסוכרת לחג המולד

7תגובות
מייסון מכינה מוגרביה בטחנת הבלדי איסלים
דן פרץ

דלתות השוק הישן, צבועות כחול־טורקיז ים־תיכוני, עומדות ברובן נעולות על סוֹרָג ובריח. הטיול ברחוב הראשי של מה שהיה פעם שוק אזורי שוקק חיים הוא טיול במורד זיכרונות מתוקים־מרירים. "כאן היתה מכולת שבה נהגה החנוונית למכור תרופות עממיות", מצביעה לילה נג'אר עמורי, פעילה חברתית מקומית, על אחת מדלתות העץ המוגפות, "וכאן היתה חנות לתיקון פרימוסים". במפתן הדלת, עשוי אף הוא עבודה מיומנת של חרש עץ, נעוצים עדיין מאות מסמרים, שסימנו את השבתו המוצלחת של פרימוס מתוקן לבעליו. דאוד ג'מיל, סנדלר בן סנדלר, נותר אחרון...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו