האופה הירושלמי שהציל את עוגת החתונה של המלכה אליזבת

מפעל הביסקוויטים הארץ ישראלי של שאול פטרושקה לא האריך ימים, אבל קריירת האפייה שלו זימנה הפתעות אחרות. נינתו הקונדיטורית מיכל בוטון החליטה לספר את סיפורו בתערוכה בתל אביב

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים8
רונית ורד

טקס הנישואים של הנסיכה אליזבת לבית ווינדזור לסגן פיליפ לבית מאונטבטן נערך ב–20 בנובמבר 1947 בכנסיית ווסטמינסטר. כל פרט הקשור לזיווג המלכותי של מי שלימים תהפוך למלכת אנגליה עורר עניין עצום ברחבי העולם, ועוגת החתונה הרשמית לא חרגה מכלל זה. המונומנט המפואר — שהכינו מיטב אומני הקונדיטוריה של הממלכה — התנשא לגובה של 2.70 מטר (כולל כתר שושני טיודור) ושקל 227 קילו. ארבע קומות העוגה, שצופו בזיגוג סוכר לבן, עוטרו בעמודים אורנמנטליים, בפסלים של קופידון ובסמלים של שני בתי האצולה. אבל עוגת החתונה המלכותית הרשמית של הארמון לא היתה היחידה. כנהוג בחתונות מלכותיות אחרות, על אחת כמה וכמה באחת החתונות המדוברות ביותר של המאה ה–20, פיארו את שולחנות סעודות החתונה הרשמיות עוגות נוספות, חלק מהן נשלחו לבירת האימפריה כמתנות חתונה מארצות שונות בממלכה המאוחדת ובחבר העמים הבריטי. גם נתיניה האוסטרלים של המלכה שלחו לה עוגה עשויה קומות־קומות, שפורקה לחלקיה השונים ונארזה בכמה ארגזים, אלא שבשעה שחנה המטוס שנשא את התשורה בעצירת ביניים בשדה התעופה לוד בפלשתינה אירעה תקלה מצערת.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ