מסע בעקבות הטעם הנפלא של התרנגולות הצלויות

התרנגולות הצלויות של בית ג'אלה הן החומר שממנו קורצו חלומות גדולים, וגם במשק מלמד הן טעימות להפליא. אבל שום דבר לא יכול להתחרות באלו שטעמתי בין פסלי הבודהה והמקדשים של תאילנד

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד

את התרנגולת הצלויה הטובה בחיי אכלתי בסוקותאי שבתאילנד, בין חורבות עיר קדומה ששימשה במאה ה–13 כבירת אימפריה קדומה. לרגע המכונן הזה, שנותר צרוב בזיכרונה של אכלנית הנוטה חיבה לבעלי כנף צלויים, לא היו הכנות מקדימות. איש לא כתב — במדריך נסיעות או באתרי תיירות המתבססים על דירוגי גולשים — שאת התרנגולת הטובה בחיי אמצא דווקא בדוכן אוכל רחוב נטול שם בעיר נטושה, שהוחרבה לפני שנים רבות על ידי הבורמזים ולמרות יופיה הכובש נותרה מחוץ למסלולם של רוב המבקרים הזרים בתאילנד.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ