גבינות, לחם ושמן זית - מתחם האוכל הארטיזנלי של יודפת

ביודפת, יישוב קטן בלב יער בגליל התחתון, התבססה מסורת של אוכל טוב שמכינים לבד. מתחם חדש של חנויות ובתי מלאכה מציע לחם, גבינות, שמן זית ושאר מעדנים מקומיים

רונית ורד
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית ורד

הכנת סנדוויץ' טוב היא אומנות שספק אם זכתה בכבוד הראוי לה. כל פעולה הנעשית במטבח — שילוב טעמים ומרקמים של חומרי גלם שונים — מצריכה איזון עדין, אלא שבסנדוויץ' נמדדת המלאכה בהרף עין של נגיסה אחת שבה אמורים המרכיבים להתלכד בהרמוניה. שכבה דקה או עבה מדי של חמאה; מינון החמוצים ומיקום נכון שלהם בכריך; היחס בין חומר הגלם העיקרי לתוספות; או בחירה שגויה, רחמנא ליצלן, של סוג הלחם — כל אלו הן החלטות הרות גורל שיש לתת עליהן את הדעת. אביטל שדות, המכונה בפי כל טוטסי ("אין אדם שגדל ביודפת ואין לו כינוי חיבה שהפך לשמו השני"), היא רב־אומן בבניית סנדוויצ'ים קרובים לשלמות. בין אם מדובר בסנדוויץ' גאודה (דפי גבינה מגולפת בקפידה, אבוקדו טרי, פסטו ביתי, עלים ירוקים וממרח לימונים כבושים); בכריך ברזאולה (נקניק משובח, ערימת רוקט טרי, מלח, שבבי פרמזן ושמץ חרדל חריף) או בכל סנדוויץ' אחר שהיא מכינה במעדנייה הנושאת את שמה.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ