למה לפתוח שוקי אוכל מצועצעים ומזוייפים במקום לשפץ מקוריים וטובים?

ההתעוררות של שוק תלפיות החיפאי כוללת לא רק מסעדות, מאפיות ומבשלות בירה חדשות, אלא גם ניסיונות למשוך את באי השוק הוותיקים לאירועים של אוכל ואמנות

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים16
רונית ורד
צילום: דן פרץ

רחמים קהלני, כסוף שיער ושפם וידוע גם בכינוי אבו קסיס, מתחמם בעצלתיים בשמש חורפית זהובה. בימים נאים מוצב כיסא הפלסטיק הלבן שלו בשולי הכביש ליד אוטו־העשבים — מכונית מסחרית לבנה ועמוסה בעשבי תיבול ירוקים — ומול הבסטה המשפחתית שבכיכר שוק תלפיות. הדוכן, שמנהלים היום שני בניו, נבנה סביב גזעו העבות של עץ אקליפטוס נישא צמרת. "זה הגביר של השוק", מעיד עליו בחיבה אחד מסוחרי הבסטות השכנות ברחבה החיצונית של השוק. הגביר, הנמנה עם ותיקי המקום, החל לעבוד עם אמו בשוק בשנת 1955, ומקורם של עשבי התיבול, כאז כן היום, בשדות המשפחה במושב אליקים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ