מהגג לפה: האיכרים שמביאים ירקות טריים לעיר העסוקה

בריגדה של איכרים עירוניים מאפשרת לתושבי תל אביב להרגיש כמו בשוק פריזאי - וממלאת מדי בוקר דוכני אמון בירקות טריים, היישר מגינת הירק של דיזנגוף סנטר

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד

בשעה עשר בבוקר, אחרי קרוב לארבע שעות עבודה בגן הירק, נוטלים החקלאים יבול טרי שנקטף עם שחר — חסה ירוקה ואדומה, סלרי, תרד ובצל ירוק — ויורדים מגג הבניין אל המרכז המסחרי כדי להציע את מרכולתם. בריגדת האיכרים — מנדי פאלק, שקד גולן וניב ממן — שועטת בזריזות דרך גשרים מקורים, דרגנועים וגרמי מדרגות, ובידם ארגזי עלים ירוקים ודליי מים. בכל אחד משלושת דוכני הממכר הזעירים, שצצו לאחרונה בנקודות שונות ברחבי דיזנגוף סנטר, הם משתהים כדי לסדר את התוצרת. יומו של החקלאי לחוץ וקדחתני, אבל את הצרורות מסדרים בקפידה ומתוך התכוונות מלאה, משל היו זרי פרחים מרהיבים לנוי. את השלטים הקטנים המצביעים על מחירם של הירקות השונים (8–6 שקלים לצרור) הם מציירים בשקידה, בלוחות ובגירים.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ