טבע דומם עם גפילטע: ארבע המלצות דפדוף לפסח

סגירתו של מגזין האוכל המהולל "לאקי פיץ'" מעוררת מחשבות נוגות על עתיד כתבי העת המקצועיים. אך ארבעה פרסומים חדשים — שלושה מגזינים וספר — מוכיחים שלגרגרנים חובבי הדפוס יש עוד תקווה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
רונית ורד

שימור כאקט של חרדה

"בישול — מיומנות השליטה באש — נחשב לעתים תכופות לגורם שפיתה אותנו לרדת מהעצים והפך אותנו לבני אנוש. אבל יש מיומנות נוספת שאל לנו לשכוח: שימור. ירקות ופירות טריים נרקבים; דגים ובשר רוחשים תולעים תוך זמן קצר. לרובנו, ולאורך כל ההיסטוריה האנושית, היה הרעב איום ממשי. כפי שכתב הסוציולוג האיטלקי, 'שימור הוא חרדה בצורתה הטהורה ביותר'. באמצעות שימור אנחנו קוראים תיגר על הרעב" (דארה גולדשטיין, עורכת המגזין "Cured" בהקדמה לגיליון הראשון).

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ