בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עד קלופס: מוזיאון של תרבות האוכל היהודית-מזרח-אירופאית

אוסף הכלים של דוקטור עופר ריינהורן כולל מאות כלי אוכל נדירים שיוצרו בבתי חרושת יהודים באירופה טרום מלחמת העולם השנייה. במוזיאון החי שיצר אפשר להסב לסעודה אשכנזית מסורתית המוגשת בכלים המקוריים

תגובות
צלי בשר עם נוקלי ותרנגולת צלויה
ניר כפרי

דבר זה שאנחנו מספרים לכם פה מתרחש בצריף קטן שבעמק יזרעאל. דלת המבנה נפתחת בפני הקרואים בכדי לגלות חזיון פלאים שדומה היה שנעלם מן העולם: האצטבאות מלאות וגדושות בחפצים עתיקים - תשמישי קדושה, ספרים, כלים של יומיום, כלי בישול וכלי סעודה. מפינת החדר מציץ ארגז גדול של נדוניה, שפעם שימש פלוני להעברת רכושו הצנוע מגרמניה לפלשתינה, במרכז החדר שולחן גדול מעוטר במפה צחורה וערוך בסדר ובמשטר, ועל השולחן מיני מזונות ומטעמים כאשר אהבנו: מלפפונים כבושים עם שמיר, סלט סלק, ממרח של שעועית בובעס, כבד קצוץ; לחמניות...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו