עד קלופס: מוזיאון של תרבות האוכל היהודית-מזרח-אירופאית

אוסף הכלים של דוקטור עופר ריינהורן כולל מאות כלי אוכל נדירים שיוצרו בבתי חרושת יהודים באירופה טרום מלחמת העולם השנייה. במוזיאון החי שיצר אפשר להסב לסעודה אשכנזית מסורתית המוגשת בכלים המקוריים

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד

דבר זה שאנחנו מספרים לכם פה מתרחש בצריף קטן שבעמק יזרעאל. דלת המבנה נפתחת בפני הקרואים בכדי לגלות חזיון פלאים שדומה היה שנעלם מן העולם: האצטבאות מלאות וגדושות בחפצים עתיקים - תשמישי קדושה, ספרים, כלים של יומיום, כלי בישול וכלי סעודה. מפינת החדר מציץ ארגז גדול של נדוניה, שפעם שימש פלוני להעברת רכושו הצנוע מגרמניה לפלשתינה, במרכז החדר שולחן גדול מעוטר במפה צחורה וערוך בסדר ובמשטר, ועל השולחן מיני מזונות ומטעמים כאשר אהבנו: מלפפונים כבושים עם שמיר, סלט סלק, ממרח של שעועית בובעס, כבד קצוץ; לחמניות מתוקות וחלות קלועות מאפה בית. כל מאכל מונח לו בכלי משלו ונאים הכלים עד מאד. "ריבונו של עולם" אומר אחד הקרואים בהשתאות, "הלא מדובר בתא מחתרתי אשכנזי לכל דבר".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ