בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארבעה דורות של גבינה מקומית טובה

בעידן שבו מרבית מוצרי החלב בישראל מוכנים מחלב בקר תעשייתי, בני משפחת שיתווי — דור רביעי לרועים ולגבנים מהגליל — ממשיכים לייצר גבינות צאן מסורתיות

6תגובות
בני משפחת שיתווי
דן פרץ

העונה נפתחה לפני עשרה ימים: הישאם שיתווי, דור רביעי לרועי צאן ויצרני גבינות, מתקשה להסתיר את עייפותו כשהוא פוסע בדיר רחב הידיים בין ממליטות לטלאים בני יומם. "אני בעונה הזאת לא ישן", הוא אומר בחיוך תשוש ומפציר בשוקו ובקרמלי — שני כלבלבים זעירים הכרוכים אחריו באשר ילך — להפסיק לנבוח בקול צווחני. בדיר של משפחת שיתווי, כמו במשקי חלב מודרניים אחרים, שומרים על תנובת חלב לכל אורך השנה בעזרת הזרעות מלאכותיות, אבל בשלהי האביב, עונת הרבייה הטבעית, מגבירים את קצב ההמלטות. עד לפני עשור, אז בנו בני המשפחה...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו