בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בזיעת אפיך תחבצי זבדה וקישק

צפייה במחזה הנדיר של חביצת חלב במחבצה מעור עז, וטעימה של מוצרי חלב מסורתיים, ממחישה כמה טעם איבדנו בעולם המודרני

9תגובות
חרוטי קישק
דן פרץ

עד לפני חמש שנים נהגו עדיין נשות הכפר הפלסטיני סוסיא לחבוץ את חלב הכבשים במחבצה מסורתית עשויה עור עז. תושבי הכפר, העומדים בפני סכנת גירוש מבתיהם, לא חוברו עדיין לתשתיות בסיסיות כמו חשמל ומים, אבל בשנים האחרונות הם מפיקים חשמל מפאנלים סולאריים שהציבו ארגוני סיוע סמוך למאהלים ולבתים הארעיים שבהם הם חיים. את מקומן של המחבצות המסורתית תפסו מחבצות נירוסטה זעירות המופעלות באמצעות חשמל. "אני כמובן שמחה מכך שחייהם הפכו לקלים יותר בעזרת הטכנולוגיה המודרנית", אומרת יונית קריסטל, שמתמחה בשימור מלאכות...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו