האשה שנטשה את כיסא הפסיכולוג לטובת חמאת שומשום

במפעל הטחינה הקטן של מיכל מלמד משנעים שומשום באופן ידני וחולמים לייצר טחינה כמו פעם, בתהליכים אטיים במיוחד

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים24
רונית ורד
צילום: דן פרץ

ארבעה־עשר יום חלפו מאז באו גרגירי שומשום אל קרביה של המטחנה הניצבת באחד מחדרי המפעל הזעיר שבעמק האלה. "היא התגעגעה לשומשום", אומרת מיכל מלמד בחיבה על בת טיפוחיה המכנית, שהושבתה בגלל מחסור זמני בשומשום איכותי מיובא מאזור חומרה שבאתיופיה. "היבואן שלח לנו שומשום אחר, גם הוא מאתיופיה, אבל האיכות היתה נמוכה וטעמה הסופי של הטחינה יצא שונה לחלוטין מהמוצר הרגיל שלנו, אז בלית ברירה הפסקנו לייצר לשבועיים".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ