הכל שפיט, חוץ מהסביח של עובד

האם הגנה משפטית על מתכונים ומנות יכולה להציל את המסעדות הישראליות מעשרות תפריטים משוכפלים ומשעממים? ספר חדש סוקר את הקשר הרגיש שבין משפט לאוכל

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים48
רונית ורד

בארבע אחרי הצהריים, קצת אחרי דעיכתו של גל הסועדים, נוצר שוב תור צפוף בסביח של עובד בגבעתיים. הצרכנים, רעבים לאחת ממנות הסביח המפורסמות בישראל, מתקבצים מול הדלפק — אבל פיתות חמות אין. "פלונטר, רבותי, יש לנו פלונטר. יום רביעי, כמו יום שני, מועד לפורענות", מכריז עובד דניאל, האיש שמשדר כל רגע בחייו משל היה פרשן כדורגל בעיצומו של מהלך דרמטי, ופונה בשידור ישיר אל המטבח בדרישה לאספקה שוטפת של אבני היסוד. כשפלטת החומרים מתמלאת לשביעות רצונו הוא פוער את לוע הפיתה ומתחיל למלא אותה בטחינה, ביצה קשה, פרוסות דקות של חצילים מטוגנים, פטרוזיליה, סחוג אדום ועמבה.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ