בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדר האוכל מת, יחי הקואופרטיב

חדר האוכל הוא כבר לא לבה הפועם של התנועה הקיבוצית. בני הדור השלישי והרביעי למייסדי חניתה הקימו מוסד דומה ומעודכן, שמגישים בו, לשם שינוי, אוכל טוב

27תגובות
ארוחת בוקר
דן פרץ

שלושה גברים יושבים על שרפרפים נמוכים במרפסת, סמוך לעץ התאנה, וקולפים עגבניות. על דק העץ שלמרגלותיהם מונחים ארגזים מלאים בעגבניות אדומות, מתפקעות מעסיס מתוק־חמוץ. העגבניות, שהובאו אל ההר שבגבול הלבנון מטמרה שבגליל התחתון, הבשילו בבת אחת, מוקדם מהצפוי, בגלל גל החום שפקד את הארץ בשבועות האחרונים. כדי להפוך את השפע העונתי החד־פעמי למקור מזון הנשמר לאורך כל השנה — וכדי לנסות להנציח את נקודת הזמן המדויקת שבה הגיעו העגבניות לפרקן ולכלוא את הטעם המאוזן בצנצנת — התגייסו חברים ובני משפחה לעזור בהפיכתן...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו