רונית ורד
צילום: דן פרץ

שלושה גברים יושבים על שרפרפים נמוכים במרפסת, סמוך לעץ התאנה, וקולפים עגבניות. על דק העץ שלמרגלותיהם מונחים ארגזים מלאים בעגבניות אדומות, מתפקעות מעסיס מתוק־חמוץ. העגבניות, שהובאו אל ההר שבגבול הלבנון מטמרה שבגליל התחתון, הבשילו בבת אחת, מוקדם מהצפוי, בגלל גל החום שפקד את הארץ בשבועות האחרונים. כדי להפוך את השפע העונתי החד־פעמי למקור מזון הנשמר לאורך כל השנה — וכדי לנסות להנציח את נקודת הזמן המדויקת שבה הגיעו העגבניות לפרקן ולכלוא את הטעם המאוזן בצנצנת — התגייסו חברים ובני משפחה לעזור בהפיכתן לרוטב עגבניות מבושל ומרוכז.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ