בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גן העדן הבולגרי־פלסטיני שמסתתר בכפר ראמה

בני משפחת דוחא מבשלים אוכל בהשראת המטבח העותמאני, ומנסים להשיב לתחייה את תרבות ייצור האלכוהול של החברה הערבית־נוצרית

20תגובות
מדור רונית ורד
דן פרץ

"ראמה הוא כפר של זיתים", אומר נביל דוחא כשהוא מביט אל נוף כרמי הזיתים מבעד לחלונות הגדולים. "זיתים היו מקור לחמם המסורתי של תושבי הכפר, ומכיוון שהמוניטין של זיתי ראמה התפשט למרחקים זו היתה פרנסה משתלמת במיוחד. בסתיו מסקו זיתים, כבשו ועצרו שמן, ואת יתר השנה בילו בלספר סיפורים. בראמה תמיד היו הרבה מספרי סיפורים ומשוררים, כי היה ידוע שלאנשי הכפר יש הרבה זמן פנוי". את כרמי הזיתים ואת גידולי השדה נטעו בשטח המישורי שבשיפולי הגבעות. בחגורה שבין בתי הכפר ההררי לשדות המישוריים, בטרסות שנבנו באדמה...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו