שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

גן העדן הבולגרי־פלסטיני שמסתתר בכפר ראמה

בני משפחת דוחא מבשלים אוכל בהשראת המטבח העותמאני, ומנסים להשיב לתחייה את תרבות ייצור האלכוהול של החברה הערבית־נוצרית

צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
צילום: דן פרץ

"ראמה הוא כפר של זיתים", אומר נביל דוחא כשהוא מביט אל נוף כרמי הזיתים מבעד לחלונות הגדולים. "זיתים היו מקור לחמם המסורתי של תושבי הכפר, ומכיוון שהמוניטין של זיתי ראמה התפשט למרחקים זו היתה פרנסה משתלמת במיוחד. בסתיו מסקו זיתים, כבשו ועצרו שמן, ואת יתר השנה בילו בלספר סיפורים. בראמה תמיד היו הרבה מספרי סיפורים ומשוררים, כי היה ידוע שלאנשי הכפר יש הרבה זמן פנוי".

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ