גן העדן הבולגרי־פלסטיני שמסתתר בכפר ראמה

בני משפחת דוחא מבשלים אוכל בהשראת המטבח העותמאני, ומנסים להשיב לתחייה את תרבות ייצור האלכוהול של החברה הערבית־נוצרית

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
צילום: דן פרץ

"ראמה הוא כפר של זיתים", אומר נביל דוחא כשהוא מביט אל נוף כרמי הזיתים מבעד לחלונות הגדולים. "זיתים היו מקור לחמם המסורתי של תושבי הכפר, ומכיוון שהמוניטין של זיתי ראמה התפשט למרחקים זו היתה פרנסה משתלמת במיוחד. בסתיו מסקו זיתים, כבשו ועצרו שמן, ואת יתר השנה בילו בלספר סיפורים. בראמה תמיד היו הרבה מספרי סיפורים ומשוררים, כי היה ידוע שלאנשי הכפר יש הרבה זמן פנוי".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ