המוזג שמקים לתחייה את מסורת הגזוז של תל אביב

בקיוסק של בני בריגה בשוק לוינסקי מוגשים משקאות תוססים כמיטב המסורת של העיר העברית הראשונה. את מקומם של הסירופים הצבעוניים המלאכותיים תופסים אצלו פרחים, תמציות פירות אורגניים ועשבי תבלין

רונית ורד
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים21
רונית ורד
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב

בני בריגה, לבוש חולצה גברית לבנה ומטופח שפם וזקנקן, כותש מעט גרגרי ערער ופלפל אנגלי בכוס שקופה. המוסקטר המטורזן, בן דמותו המודרני של ד'ארטניאן, מוסיף לכוס עלי גפן ירוקים, למון גראס וענפי ריחן על פרחיהם הסגולים, ומניח בה מלון שהושרה ערב קודם לכן במיץ שזיפים, וגם חצאי תאנים ארגמניות, וממלא את הכוס בגזוז עד לשפתה. את התוצאה, משקה יפהפה המזכיר רישומים בוטניים שהונצחו במחברותיהם של מגלי עולם וצמחיו, הוא מגיש ללקוחות הקיוסק שבשוק לוינסקי עם כפית וקש, אבל מוטב להתעלם מהקש הארוך, לתחוב את מלוא החוטם לכוס ולשתות את המשקה המרענן ומורכב־הטעמים, כשהארומות של התבלינים היבשים וחלקי הצמחים הטריים ממלאות את האף ואת החך.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ