טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המוזג שמקים לתחייה את מסורת הגזוז של תל אביב

בקיוסק של בני בריגה בשוק לוינסקי מוגשים משקאות תוססים כמיטב המסורת של העיר העברית הראשונה. את מקומם של הסירופים הצבעוניים המלאכותיים תופסים אצלו פרחים, תמציות פירות אורגניים ועשבי תבלין

תגובות
גזוז
דן פרץ

בני בריגה, לבוש חולצה גברית לבנה ומטופח שפם וזקנקן, כותש מעט גרגרי ערער ופלפל אנגלי בכוס שקופה. המוסקטר המטורזן, בן דמותו המודרני של ד'ארטניאן, מוסיף לכוס עלי גפן ירוקים, למון גראס וענפי ריחן על פרחיהם הסגולים, ומניח בה מלון שהושרה ערב קודם לכן במיץ שזיפים, וגם חצאי תאנים ארגמניות, וממלא את הכוס בגזוז עד לשפתה. את התוצאה, משקה יפהפה המזכיר רישומים בוטניים שהונצחו במחברותיהם של מגלי עולם וצמחיו, הוא מגיש ללקוחות הקיוסק שבשוק לוינסקי עם כפית וקש, אבל מוטב להתעלם מהקש הארוך, לתחוב את מלוא החוטם...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות