בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בין ראש לזנב: מתכונים לראש השנה בהשראת המטבח הפרסי

לאכול משמנים ולשתות ממתקים: השפית איילת לטוביץ', בת להורים ממוצא פולני ופרסי, מבשלת מאכלי חג

7תגובות
דג בזיגוג רימונים עם תמרים צהובים
דן פרץ

"מכל מאכלי החגים, ובקרב משפחה שהקפידה לחגוג אפילו ערבי חג שני, היינו מחכים יותר מכל לשעועית של ראש השנה", אומרת השפית איילת לטוביץ'. "יש לי זיכרון מוחשי כילדה, עוקבת אחרי זרזיף הדבש הצלול שזיגג את השעועית האדומה־חומה על הצלחת. הייתי מאוהבת בניגון של דוד מוטי, אחיה היחיד של אמי שישב תמיד בראש השולחן, שקרא את הברכות והדגיש — 'ש־ירבו זכו־יותינו כ....' לשעועית לא היתה באמת מילה לברכה, כי בסידור שנכתב כאן אין זכר למטען שהגיע משם. שם בירכו על השעועית כמו גם על הריאה. 'שיהיו עוונותינו ק־לים כ־רי־אה',...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו