בין ראש לזנב: מתכונים לראש השנה בהשראת המטבח הפרסי

לאכול משמנים ולשתות ממתקים: השפית איילת לטוביץ', בת להורים ממוצא פולני ופרסי, מבשלת מאכלי חג

רונית ורד
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב | כלים: ליאור שחר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים7
רונית ורד
צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב | כלים: ליאור שחר

"מכל מאכלי החגים, ובקרב משפחה שהקפידה לחגוג אפילו ערבי חג שני, היינו מחכים יותר מכל לשעועית של ראש השנה", אומרת השפית איילת לטוביץ'. "יש לי זיכרון מוחשי כילדה, עוקבת אחרי זרזיף הדבש הצלול שזיגג את השעועית האדומה־חומה על הצלחת. הייתי מאוהבת בניגון של דוד מוטי, אחיה היחיד של אמי שישב תמיד בראש השולחן, שקרא את הברכות והדגיש — 'ש־ירבו זכו־יותינו כ....' לשעועית לא היתה באמת מילה לברכה, כי בסידור שנכתב כאן אין זכר למטען שהגיע משם. שם בירכו על השעועית כמו גם על הריאה. 'שיהיו עוונותינו ק־לים כ־רי־אה', זימר מוטי, גם אם עוונותינו לא היו תמיד קלים".

תגיות:

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ