הכי חריף שיש: הרטבים הלוהטים של איש הפלפלים

אחרי שנחשף במקסיקו לטעם חריף אמיתי, אלי קרמר מייצר בישראל שלל רטבים שמלהיטים את החך

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
צילום: דן פרץ

בשעת בוקר מוקדמת שופת אלי קרמר קנקן של קפה שחור על להבת הכיריים. היום קצר — כבר באחת יש לאסוף את הילד מהגן — אבל בתענוגות שלוות הבוקר אין להקל ראש. את הקפה הראשון שותים לצד קרמבולות צהובות טריות ואשכולות של פרי הלונגן, בן דוד שקוף־ציפה של הליצ'י שגם הוא כולו תאווה. אדל, כלבתו שחורת הפרווה, משתרעת על האדמה המאובקת שמול השדות. מקום מרבצה של הכלבה האסופית, שננטשה כמה פעמים עד שנאספה לצמיתות ולאהבה על ידי איש הפלפלים, שוכן סמוך ללול שהוסב למטבח חברת קייטרינג. בחלקה החקלאית שלפני המבנה, שפעם גדלו בה מיני פלפלים חריפים, צומח היום איקליפטוס ננסי למטרות נוי.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ