המהפכה ההונגרית: המטבח היהודי חוזר לבודפשט

מהפכת האוכל שמובילים שפים צעירים בבירת הונגריה שואבת את השראתה מהמורשת הקולינרית העשירה של העידן הטרום־קומוניסטי. הרנסנס של המטבח היהודי־הונגרי הוא חלק מהתופעה

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
צילום: דן פרץ

אנדראש זומר, צנום גו ושחור שיער, למד לאפות מדודתו בת ה–91. "היינו אופים יחד מדי שבוע עוגות שמרים שוקולד", הוא אומר, ומציג בגאווה תבנית קוגלהוף יפהפייה, עשויה ברזל ובת כמעט 200 שנה, שירש מהדודה האהובה ושוחרת דברי המתיקה. "היא נהגה להטמין את תבניות העוגות בין כרים וכסתות עד שיתפחו. אם זה היה תלוי בי הייתי ממשיך לאפות עוגות שמרים בתבנית הישנה, אבל היא" — הוא מפלבל בעיניו לעבר קלרי, אשתו אדומת השיער ונמרצת ההליכות — "לא מרשה לי, כי זה לוקח יותר מדי זמן. אם זה היה תלוי בי הייתי גם ממשיך לאפות בתנור הישן".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ