בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המהפכה ההונגרית: המטבח היהודי חוזר לבודפשט

מהפכת האוכל שמובילים שפים צעירים בבירת הונגריה שואבת את השראתה מהמורשת הקולינרית העשירה של העידן הטרום־קומוניסטי. הרנסנס של המטבח היהודי־הונגרי הוא חלק מהתופעה

5תגובות
עוגת דובוש
דן פרץ

אנדראש זומר, צנום גו ושחור שיער, למד לאפות מדודתו בת ה–91. "היינו אופים יחד מדי שבוע עוגות שמרים שוקולד", הוא אומר, ומציג בגאווה תבנית קוגלהוף יפהפייה, עשויה ברזל ובת כמעט 200 שנה, שירש מהדודה האהובה ושוחרת דברי המתיקה. "היא נהגה להטמין את תבניות העוגות בין כרים וכסתות עד שיתפחו. אם זה היה תלוי בי הייתי ממשיך לאפות עוגות שמרים בתבנית הישנה, אבל היא" — הוא מפלבל בעיניו לעבר קלרי, אשתו אדומת השיער ונמרצת ההליכות — "לא מרשה לי, כי זה לוקח יותר מדי זמן. אם זה היה תלוי בי הייתי גם ממשיך לאפות בתנור...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו