בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שמן הזית המפורסם ביותר במזרח התיכון מחפש מיתוג חדש

המוסקים בבקעת בית כרם – שהמוניטין של הזיתים שלה יצאו מזמן מגבולות ישראל – מנסים לבדל ולמתג את שמן הזית המקומי שהם עוצרים. תמונות משני בתי בד לרגל תחילת עונת המסיק

8תגובות
זיתים כבושים
דן פרץ

הימים הם ימי תחילת עונת המסיק, אבל דלתות בית הבד של מוסא חלף, בלב ים עצי הזית של בקעת בית כרם, מוגפות. בראמה, כפר הולדתו, נוהגים למסוק את הזיתים מאוחר יחסית לשאר חלקי הארץ. "פעם היינו מתחילים למסוק רק אחרי חג המולד", אומר חלף בן ה–78, נשוא פנים ומוקפד לבוש. "באזור שלנו, במקום שבו גדלים עדיין כרמים של זיתי בעל עתיקים מהזן הסורי, ממשיכים למסוק זיתים בעזרת מקלות, וקל יותר למסוק זיתים בשלים שכבר התחילו להשחיר". בכפר הגלילי ממשיכים להתגאות במוניטין שיצא לשמן הזית המקומי ברחבי הלבנט ("אם תגידי גם...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו