האומנות הנכחדת של הכנת דבש ענבים

בכפרים שבאזור חברון ממשיכים להכין דיבס (דבש ענבים), מלבן (לדר ענבים) ומוצרי ענבים מסורתיים אחרים שכמעט נעלמו מן העולם

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רונית ורד
צילום: דן פרץ

על שולחן ארוחת הבוקר מניחות נשות המשפחה פיתות טאבון גדולות וחמות, חלקן קלויות עם זעתר. לצדן, עשרות צלוחיות של מיני ממרחים ומרקחות ביתיים, שנולדו מהצורך לשמר תוצרת חקלאית טרייה מחוץ לעונתה: לבנה חלקה; שמן זית; דיבס, דבש ענבים כהה ונפלא; טחינה עם דיבס; שאדה, דבש ענבים עם אגוזי מלך קצוצים, שמן זית ותערובת תבלינים ארומטית: דבש בגון הענבר הבהיר המופק מפירות העוזרר; מלבן, לדר ענבים משובץ בשומשום, באניס ובזרעי אורן ירושלים על קליפתם; וקונפיטורות מתוקות ובשרניות של תפוחים וחבושים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ