האומנות הנכחדת של הכנת דבש ענבים

בכפרים שבאזור חברון ממשיכים להכין דיבס (דבש ענבים), מלבן (לדר ענבים) ומוצרי ענבים מסורתיים אחרים שכמעט נעלמו מן העולם

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
צילום: דן פרץ

על שולחן ארוחת הבוקר מניחות נשות המשפחה פיתות טאבון גדולות וחמות, חלקן קלויות עם זעתר. לצדן, עשרות צלוחיות של מיני ממרחים ומרקחות ביתיים, שנולדו מהצורך לשמר תוצרת חקלאית טרייה מחוץ לעונתה: לבנה חלקה; שמן זית; דיבס, דבש ענבים כהה ונפלא; טחינה עם דיבס; שאדה, דבש ענבים עם אגוזי מלך קצוצים, שמן זית ותערובת תבלינים ארומטית: דבש בגון הענבר הבהיר המופק מפירות העוזרר; מלבן, לדר ענבים משובץ בשומשום, באניס ובזרעי אורן ירושלים על קליפתם; וקונפיטורות מתוקות ובשרניות של תפוחים וחבושים.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ