בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האומנות הנכחדת של הכנת דבש ענבים

בכפרים שבאזור חברון ממשיכים להכין דיבס (דבש ענבים), מלבן (לדר ענבים) ומוצרי ענבים מסורתיים אחרים שכמעט נעלמו מן העולם

11תגובות
דבש ענבים ודבש עוזררים
דן פרץ

על שולחן ארוחת הבוקר מניחות נשות המשפחה פיתות טאבון גדולות וחמות, חלקן קלויות עם זעתר. לצדן, עשרות צלוחיות של מיני ממרחים ומרקחות ביתיים, שנולדו מהצורך לשמר תוצרת חקלאית טרייה מחוץ לעונתה: לבנה חלקה; שמן זית; דיבס, דבש ענבים כהה ונפלא; טחינה עם דיבס; שאדה, דבש ענבים עם אגוזי מלך קצוצים, שמן זית ותערובת תבלינים ארומטית: דבש בגון הענבר הבהיר המופק מפירות העוזרר; מלבן, לדר ענבים משובץ בשומשום, באניס ובזרעי אורן ירושלים על קליפתם; וקונפיטורות מתוקות ובשרניות של תפוחים וחבושים. הימים הם ימי סוף עונת...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו