תחיית הלשון: שובו של השוקולד הכי נוסטלגי שיש

איקה כהן מכינה בתל אביב פרלינים שזוכים להצלחה בעולם כולו. לאחרונה החלה לייצר גרסה מודרנית וטעימה של הממתק שכולנו זוכרים מהילדות: לשונות חתול

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
צילום: דן פרץ

"אני זוכרת את עצמי כילדה, עומדת בסופרמרקט ומסתכלת בהשתוקקות באריזת השוקולד עם ציורי החתול", אומרת השוקולטיירית איקה כהן. "ואז טעמתי את לשונות החתול, והן היו לא טעימות. יש לי זיכרון ברור של אותו מפח נפש. אני זוכרת שחשבתי: על מה המהומה? שאפשר לעשות את זה טוב יותר. הייתי ילדה שניזונה משוקולד. אמא שלי היתה מעירה אותי בבוקר עם שתי כוסות שוקו חם שהייתי גומעת עוד בעיניים עצומות. בדיעבד אולי צריך לדבר על זה עם פסיכולוג — אמא, אבא, איפה הצבת הגבולות? — אבל שוקולד היה אהבתי הגדולה, ודווקא לשונות החתול, למרות הצורה המפתה שלהן, זכורות לי כאכזבה".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ