בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האמיתי והמקורי: כיצד בא הסביח לעולם?

ספר ילדים חדש מתאר כיצד נברא הסביח בקיוסק קטן ברמת גן של שנות ה-60, מקבע את מעמדו כמאכל ישראלי־לאומי ומנציח את זכרו של האיש הראשון שהכניס חצילים וביצים לפיתה

73תגובות
חצילים מטוגנים
דן פרץ

רינה חלבי יושבת על כיסא גבוה במטבח וקולפת מאות ביצים קשות. מאז התאלמנה מבעלה סביח (צבי) לפני חמש שנים, היא נוהגת לבוא מדי בוקר לדוכן הסביח המשפחתי שהקים ברמת גן בתחילת שנות ה–60, כדי לקלף ביצים או לתבל את סלט הירקות. "הדוכן הראשון שלנו היה בגינת בר־אילן, ברחוב עוזיאל 60", היא מספרת, והעיניים הכחולות מצטעפות בדוק של געגועים לאיש חיקה, שנולד בבגדד בשנת 1938, עלה לישראל בתחילת שנות ה–50 ומת ב–2012. "סביח עבד בבית חרושת ליציקת ברזל כשראה קיוסק קטן של זוג מבוגרים שהוצע למכירה בדמי מפתח. הקיוסק היה...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו