בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הטוענת החדשה לכתר הטחינה הטובה בישראל

אחרי שעבד במטבחים של מסעדות יוקרה ברחבי הארץ, השף כאמל השלמון מקדיש את זמנו לייצור טחינה וחלבה בעזרת אבני רחיים מסורתיות

51תגובות
שלושה סוגי טחינה טחינה לבנה, אדומה ומלאה
דן פרץ

את אבני הרחיים המרשימות הניצבות בירכתי בית הבד החדש סיתת מוחמד חלבי. הסַתָּת הסורי, שרכש את אומנותו מאבותיו, עזב את ארצו בעיצומה של מלחמת האזרחים וכיום הוא פועל באיזמיר שבטורקיה. את סלעי הבזלת השחורים שמהם הוא חותך ומסתת אבני רחיים עגולות לטחינת שומשום, הוא ממשיך לייבא ממולדתו. "פגשנו אותו באיסטנבול", אומר השף כאמל השלמון, שפתח לפני כמה שבועות בית בד זעיר לייצור טחינה באבו גוש. "נסענו אליו כדי להסביר לו את הצרכים הייחודיים שלנו — הוא בדרך כלל חותך את האבנים לקוטר של 120 ס"מ, למשל, והאבן שלנו...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו