הישראלי שהקים בית ספר לבישול באמצע היער התאילנדי

ד"ר הנומן אספלר, ישראלי לשעבר ומגדולי המומחים של המטבח התאילנדי, הקים עם בן זוגו חווה המקדשת את חומרי הגלם המיוחדים של צפון המדינה

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד

על השעוונית הצבעונית המכסה את הדוכן — אחד משורה של חמישה־שישה דוכנים מאובקים בשולי דרך כפרית במחוז דוי סאקט שבצפון תאילנד — מונחים שזיפי חזיר, מנומרי קליפה חומה־צהובה־ירוקה וחמצמצי טעם; צ'ילי הרים, פלפלים חריפים זעירים וארומטיים, הגדלים רק מעל גובה 700 מטר; וזרים של עלי עצים צעירים ופרחי יער סגולים. בסך הכל שלושה מצרכי מזון, ומכל אחד מהם כמות זעומה בהתאם למוצרים שלוקטו במאמץ לא מבוטל במעבי היער הסמוך, אבל הזרים היפהפיים כרוכים בסרטים של עלי בננה, והשזיפים והפלפלים מסודרים בקפידה על צלחות ורודות ותכולות ההולמות בדיוק את גווניה הססגוניים של השעוונית (האסתטיקה של דוכני המזון התאילנדיים מינימליסטית, מדויקת וכובשת עין ולב בצבעוניות עזה, ראויה לספר משל עצמה, ונדמה כאילו מקנים אותה לכל דרדק מבטן ולידה).

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ