קדחת צהובה: המטבח המרתק של דרום תאילנד

בדברי ימי הקולינריה נקשר הצבע הצהוב עם זהב המלכים. בדרום תאילנד הוא מסמל את הדומיננטיות של הכורכום, אחד מהמרכיבים המעניקים לתבשילים המקומיים את טעמם הייחודי

רונית ורד
צילום: סוטאקורן סוואננאצ'וט (פאו)
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית ורד
צילום: סוטאקורן סוואננאצ'וט (פאו)

הצבע הצהוב — החזק, הזרחני־כמעט, שמעניק שורש הכורכום למיני מאכלים ומנות — הוא הצבע הבולט ביותר לעיניו של המבקר בשוק הלילה של העיר טראנג שבדרום תאילנד. באחד הדוכנים נמכרים שיפודי סאטה זעירים, יפים כמו מחרוזות של סוכריות צהובות, שהושרו במרינדה של חלב קוקוס וכורכום ונצלים במקום בגריל פחמים; המוכר השכן מציג דגי זהב — דגי ים שטוגנו בשמן עמוק עד לפריכות עם הררי כורכום ושום; קערות הענק של דוכני התבשילים המוכנים מכילות גאנג סום (קארי חמוץ בנוסח הדרומי), קארי צהוב של סרטנים או חזיר, צדפות ברוטב כורכום ותמרינדי; ועוד עשרות מיני מעדנים ומאכלים שנצבעו בגוונים שונים של צהוב, הצבע שקושר בתרבות האנושית עם זהב מלכות, שמנפיק הצמח שמקורו בדרום מזרח אסיה.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ