בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קדחת צהובה: המטבח המרתק של דרום תאילנד

בדברי ימי הקולינריה נקשר הצבע הצהוב עם זהב המלכים. בדרום תאילנד הוא מסמל את הדומיננטיות של הכורכום, אחד מהמרכיבים המעניקים לתבשילים המקומיים את טעמם הייחודי

2תגובות
דגים בכורכום ושום. (כל המנות צולמו במסעדת באאן אייס)
סוטאקורן סוואננאצ'וט (פאו)

הצבע הצהוב — החזק, הזרחני־כמעט, שמעניק שורש הכורכום למיני מאכלים ומנות — הוא הצבע הבולט ביותר לעיניו של המבקר בשוק הלילה של העיר טראנג שבדרום תאילנד. באחד הדוכנים נמכרים שיפודי סאטה זעירים, יפים כמו מחרוזות של סוכריות צהובות, שהושרו במרינדה של חלב קוקוס וכורכום ונצלים במקום בגריל פחמים; המוכר השכן מציג דגי זהב — דגי ים שטוגנו בשמן עמוק עד לפריכות עם הררי כורכום ושום; קערות הענק של דוכני התבשילים המוכנים מכילות גאנג סום (קארי חמוץ בנוסח הדרומי), קארי צהוב של סרטנים או חזיר, צדפות ברוטב כורכום...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו