רונית ורד
צילום: סוטאקורן סוואננאצ'וט (פאו)

הצבע הצהוב — החזק, הזרחני־כמעט, שמעניק שורש הכורכום למיני מאכלים ומנות — הוא הצבע הבולט ביותר לעיניו של המבקר בשוק הלילה של העיר טראנג שבדרום תאילנד. באחד הדוכנים נמכרים שיפודי סאטה זעירים, יפים כמו מחרוזות של סוכריות צהובות, שהושרו במרינדה של חלב קוקוס וכורכום ונצלים במקום בגריל פחמים; המוכר השכן מציג דגי זהב — דגי ים שטוגנו בשמן עמוק עד לפריכות עם הררי כורכום ושום; קערות הענק של דוכני התבשילים המוכנים מכילות גאנג סום (קארי חמוץ בנוסח הדרומי), קארי צהוב של סרטנים או חזיר, צדפות ברוטב כורכום ותמרינדי; ועוד עשרות מיני מעדנים ומאכלים שנצבעו בגוונים שונים של צהוב, הצבע שקושר בתרבות האנושית עם זהב מלכות, שמנפיק הצמח שמקורו בדרום מזרח אסיה.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ