בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הייננית שמאסה ברבנות ויצאה לדרך חדשה

אחרי שהיתה הייננית הראשית של יקב דלתון במשך 12 שנה, נעמה סורקין פרשה מייצור יין כדי להיות כורמת ולעבוד את האדמה. כעת היא חוזרת לעשות יין, בקנה מידה קטן ובלי מגבלות הכשרות

18תגובות
נעמה סורקין. משמאל: יין רוזה 2017 המיוצר ביקב
דן פרץ

שעת בוקר מוקדמת בכרם המקיף את יקב אורטל בצפון רמת הגולן. מזג האוויר החמים מתעתע, אבל הימים הם ימי זמירת הכרם — עת לעצב מחדש את הזרועות החשופות של הגפנים החורפות — ותחת כיפת השמים עובדים הזומרים: נעמה סורקין, בששת החודשים האחרונים ייננית וכורמת של היקב הקיבוצי הזעיר (30 אלף בקבוקים בשנה); ויד ימינה, אלון מילר. העבודה סיזיפית ומונוטונית, אבל הזומרת מדושנת עונג: מהנוף השטוח של הרמה, מתחושת האוויר הפתוח, מהמגע האינטימי עם הגפנים ומחדוות מלאכת הכפיים הפשוטה. "זה מצחיק, אולי אפילו פתטי", אומרת מי...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו