הקונדיטוריה הצנועה ששמה נישא מעבר לים

יוסי ורפי זוארץ, בני דור רביעי למשפחת קונדיטורים יהודית־טריפוליטאית, אופים בחנותם באור יהודה מיני מגדנות מסורתיים. מגוון דברי המאפה מתרחב לקראת פורים

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
צילום: דן פרץ

"עכשיו נלביש אותה", אומר יוסי זוארץ בחיבה על עוגת השקדים המלבנית שהוא מחזיק בידו. "קוראים לה בוקה די דמה, הפה של המלכה, ואם לטריפוליטאים אין עוגה כזו בשבת, עדיף שיהיה יום ראשון". שמלתה הצחורה של הגבירה המלכותית, המחולצת מתבנית מתכת ישנה, עשויה זיגוג סוכר סמיך. "אחרי שהלבשנו אותה נשים לה קצת עדיים, שהיא תהיה יפה כזו", מוסיף הקונדיטור הקשיש וטוב המזג שעה שהוא מפזר על המלכה שבבים זהובים של בוטנים קלויים, ולפעמים גם תכשיטי פיסטוק ירוקים.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ