בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הקונדיטוריה הצנועה ששמה נישא מעבר לים

יוסי ורפי זוארץ, בני דור רביעי למשפחת קונדיטורים יהודית־טריפוליטאית, אופים בחנותם באור יהודה מיני מגדנות מסורתיים. מגוון דברי המאפה מתרחב לקראת פורים

9תגובות
עוגת בוקה די דמה
דן פרץ

"עכשיו נלביש אותה", אומר יוסי זוארץ בחיבה על עוגת השקדים המלבנית שהוא מחזיק בידו. "קוראים לה בוקה די דמה, הפה של המלכה, ואם לטריפוליטאים אין עוגה כזו בשבת, עדיף שיהיה יום ראשון". שמלתה הצחורה של הגבירה המלכותית, המחולצת מתבנית מתכת ישנה, עשויה זיגוג סוכר סמיך. "אחרי שהלבשנו אותה נשים לה קצת עדיים, שהיא תהיה יפה כזו", מוסיף הקונדיטור הקשיש וטוב המזג שעה שהוא מפזר על המלכה שבבים זהובים של בוטנים קלויים, ולפעמים גם תכשיטי פיסטוק ירוקים. עוגת הספוג ותמצית השקדים היא עדות להשפעה האיטלקית על המטבח...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו