רונית ורד
צילום: דן פרץ

הזירמה הראשונה הגיעה לפני חמש שנים. ואל יקל הדבר בעיניכם: השגת חומר גנטי של פר וואגיו, זן בקר יפני מהולל, שיצא לו מוניטין בזכות אחוזי שומן גבוהים ואופן פיזורם בגוף (השיוש) אינה עניין של מה בכך, גם אם הלכה למעשה מדובר רק במבחנה. "הזירמה הראשונה הגיעה לישראל מספרד, ומקורה באחד מהפרים המפורסמים ביותר שיצאו מיפן", אומר איתי נוי מחוות שבעת המעיינות שבגליל התחתון, החווה הראשונה שמגדלת בקר וואגיו בישראל באופן מסחרי. "היפנים לא מעוניינים לייצא לעולם את הגנטיקה של הוואגיו, אבל בשנות ה–90 היה חלון הזדמנויות קטן שבו הצליחו להוציא מיפן בקר חי. מדובר בסך הכל ב–26 פרים ו–70 פרות שיצאו את גבולות יפן באותה תקופה. כל אחד מאותם פרים הוא סלבריטי בשוק הוואגיו הגלובלי. הם ידועים בשמותיהם, במעלותיהם ובחסרונותיהם, ובניהם ובנותיהם נקראים על שמם — סנג'ירו סאן 3, סנג'ירו דוטר 4 וכן הלאה".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ