בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מי שלא אכל את הבוריקה הזאת, כאילו שלא אכל בוריקה מימיו

זה שלושה דורות שבני משפחת סעדה מכינים בוריקה. בדוכן הצנוע שלהם באור יהודה הם מגישים אותה בתוך לחם אחיד, כמנת רחוב שהיא תמצית של הישראליות כולה

29תגובות
עמית סעדה ("בלמו הקטן") מכין בוריקה עם ביצה
דן פרץ

תריס הברזל נפתח מדי בוקר ב–11:30. בתוך המזנון הקטן, שלא השתנה כמעט מאז שנפתח בשנות ה–50, כבר ממתינות שקיות של לחם אחיד טרי ממאפייה מקומית. עמית סעדה, יליד 84' ודור שלישי לאנשי הבוריקה הטריפוליטאית, מכניס את כיכרות הלחם לארון פורמייקה לבן; מסדר שולחנות וכיסאות ומכבד את הרצפה; ויוצק שמן חדש לקלחת הטיגון הגדולה. דמותו של סבו המנוח, שפתח את העסק לפני למעלה מ–60 שנה, מונצחת בצילום בגודל טבעי על אחד הקירות, לצד תמונות רבנים, פוליטיקאים נערצים ובני משפחה. "אלה בדיוק הדברים שסבא שלי היה עושה כל יום",...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו