בירת השסק של ישראל

ליאת בלוך, דור חמישי לאיכרים של מושבות הברון, מגדלת שסק אורגני בשדות החקלאיים של אבותיה

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית ורד
צילום: דן פרץ

קטיף השסק הראשון לעונה החל בשבוע שעבר. ליאת בלוך, דור חמישי למייסדי זכרון יעקב ודור רביעי למייסדי בת שלמה, התקשתה להסתיר את התרגשותה. "אנחנו נערכים לקטיף", כתבה ימים ספורים קודם לכן ללקוחות הקונים ממנה מדי שנה את התוצרת העונתית. "זו העונה הרביעית לי במטע המשפחתי. אני לומדת את האדמה, את העצים ואת חילופי העונות, ומנסה לפענח את מיני העשב היוצרים מרבד ירוק שזור בצבע. בתחילת החורף דיללנו את הפרחים כשדבורים רבות סביבנו. בהמשך דיללנו את ניצני הפרי, עכשיו נותר לקטוף. זו עבודה רבה ואני מקווה שנצליח לעשות אותה בשמחה ובנחת".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ