הסוד השמור של אוהבי המטבח הטורקי

במזללה המשובחת של באבאג'ים בבת ים מגישים דונר קבב בלחמג'ון, פידה ופואצ'ה, ועוד שלל מעדנים המשלבים בין התרבות הישראלית והמטבח הביתי של הצוות הטורקי

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
צילום: דן פרץ

המנה הפופולרית ביותר אצל באבאג'ים — אבאל'ה, בטורקית — היא דונר קבב בלחמג'ון: פיסות בשר נוטפות שומן המגולפות ביד אומן משיפוד הדונר (שווארמה); ולאחר מכן מונחות על לחמג'ון חם — לחם שטוח שנאפה בתנור, משוח בשכבה דקה של עגבניות, פלפלים אדומים ובשר טחון, בתוספת פטרוזיליה טרייה, בצל בסומאק ועגבנייה ופלפל חריף צלויים מהגריל. מעל סוחטים מיץ טרי מחצי לימון, מגלגלים את הבצק הדק עם כל המרכיבים בתוכו לגליל וזוללים את המעדן הנפלא הזה, רק כדי להזמין מיד אחד נוסף.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ