הסוד השמור של אוהבי המטבח הטורקי

במזללה המשובחת של באבאג'ים בבת ים מגישים דונר קבב בלחמג'ון, פידה ופואצ'ה, ועוד שלל מעדנים המשלבים בין התרבות הישראלית והמטבח הביתי של הצוות הטורקי

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית ורד
צילום: דן פרץ

המנה הפופולרית ביותר אצל באבאג'ים — אבאל'ה, בטורקית — היא דונר קבב בלחמג'ון: פיסות בשר נוטפות שומן המגולפות ביד אומן משיפוד הדונר (שווארמה); ולאחר מכן מונחות על לחמג'ון חם — לחם שטוח שנאפה בתנור, משוח בשכבה דקה של עגבניות, פלפלים אדומים ובשר טחון, בתוספת פטרוזיליה טרייה, בצל בסומאק ועגבנייה ופלפל חריף צלויים מהגריל. מעל סוחטים מיץ טרי מחצי לימון, מגלגלים את הבצק הדק עם כל המרכיבים בתוכו לגליל וזוללים את המעדן הנפלא הזה, רק כדי להזמין מיד אחד נוסף.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ