מפעפעות בחמאה ומקרקרות כצפרדעים: מתכוני לביבות גבינה לשבועות

שני מתכונים מתוקים לכבוד החג ולזכר פנטזיות נושנות

צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צילום: דן פרץ

לביבות גבינה הן לא עוגיות המדלן של ילדותי. סבתי ואמי לא הכינו לביבות גבינה — למען הדיוק ההיסטורי יש לציין שאמי שנאה את עבודות המטבח, ואת ההשתעבדות להן, והתמחתה בחימום אוכל מוכן — ורק לאחרונה זכיתי לטעום אותן. אבל צירוף המילים "לביבות גבינה" הוא עוגיית המדלן הפואטית של ילדותי. למדתי על קיומן של הלביבות — ממולאות גבינה, מפעפעות חמאה ורוחצות בזבדה — בין דפי הספרים ובאמצעות עלילותיהם של הרשל'ה וגיבורים אחרים של העיירה היהודית־מזרח אירופית. צירוף המילים לבדו, מעשה התניה פבלובית, גרם לי להזיל ריר בכמיהה ובתאווה. בחלוף השנים, ועם התעמעמותם של התיאורים הספרותיים המדויקים בזיכרון, נקשר צירוף המילים "לביבות גבינה" גם למילה "זהובים". גבירי העיירה היו היחידים שידם היתה משגת לקנות גבינה, חמאה ושמנת כאוות נפשם — מעשי הגבינה הפרידו באותם ספרים בין אדונים ופריצים ובין פשוטי עם ומשרתים ובין ימים של קודש וחול — וחלום חיי היה לשבת על ערימה של מטבעות זהב בעודי זוללת לביבות גבינה נוטפות חמאה.

תגיות:

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ