בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מפעפעות בחמאה ומקרקרות כצפרדעים: מתכוני לביבות גבינה לשבועות

שני מתכונים מתוקים לכבוד החג ולזכר פנטזיות נושנות

3תגובות
לביבות גבינה
דן פרץ

לביבות גבינה הן לא עוגיות המדלן של ילדותי. סבתי ואמי לא הכינו לביבות גבינה — למען הדיוק ההיסטורי יש לציין שאמי שנאה את עבודות המטבח, ואת ההשתעבדות להן, והתמחתה בחימום אוכל מוכן — ורק לאחרונה זכיתי לטעום אותן. אבל צירוף המילים "לביבות גבינה" הוא עוגיית המדלן הפואטית של ילדותי. למדתי על קיומן של הלביבות — ממולאות גבינה, מפעפעות חמאה ורוחצות בזבדה — בין דפי הספרים ובאמצעות עלילותיהם של הרשל'ה וגיבורים אחרים של העיירה היהודית־מזרח אירופית. צירוף המילים לבדו, מעשה התניה פבלובית, גרם לי להזיל ריר...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו