שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

למי שייך הפלאפל (ולמי אכפת)?

אין אומה שלא מתחבטת בשאלה מהו המטבח הלאומי שלה. האם זה באמת משנה אם הבקלאווה היא טורקית או יוונית, ומה פיספסנו במרדף אחרי "המקורי והאותנטי"?

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רונית ורד
צילום: דן פרץ

את השבוע האחרון העברתי בוורשה, בפורום קולינרי שהפגיש שפים, חוקרי אוכל ואנשי מקצוע מתחום המטבח מכל רחבי העולם. הארגון האחראי לכך, "טרואר" (בית גידול מקומי), שם לו למטרה לעודד את צמיחתן של קהילות קולינריות בינלאומיות באמצעות סדרות של דיונים, הרצאות, סדנאות וארוחות משותפות, הנערכות בכל פעם בעיר אחרת בתבל. כישראלים, אזרחי מדינת מהגרים צעירה שאין לה עדיין מסורת קולינרית מובהקת, נדמה לעתים שאנו עוסקים ללא הרף, ועד זרא, בניסיון להגדיר את המטבח המקומי. אבל אנחנו לא לבד. בשנים האחרונות, ודווקא בגלל תהליכי הגלובליזציה המואצים, נדמה שכל מדינה מנסה להגדיר לעצמה, ולעולם סביבה, את סוגיית המטבח הלאומי שלה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ