בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

השף שמשחזר את מתכוני המטבח המלכותי

השף מצ'יי נביצקי מארמון וילנוב בוורשה אוחז במשרה מעוררת־קנאה: הוא אחראי על שחזור המתכונים ההיסטוריים של המטבח הפולני, על שלל טעמיהם המפתיעים

3תגובות
מצ'יי נביצקי. משמאל: דיוקנו של יאן השלישי סובייסקי, מלך פולין
אולה גרושוסקה

"הטבח ראוי לו שיהיה מסודר ונקי. הוא צריך לגלח את ראשו או להקפיד על סירוק שערו, לרחוץ את ידיו, לקצוץ את ציפורניו ולחגור סינר לבן. שומה עליו להיות פיכח, צנוע, זריז ולא נרגן. עליו להפגין חוש טעם וידע נרחב בתבלינים ובמתכונים, אבל בראש ובראשונה חשוב שיהיה נכון לכל" (מתוך "קומפנדיום פרקולורום", ספר הבישול הפולני הראשון, שנכתב ב–1682). "קח אוכף שנחתך כמצוין לעיל, השרה אותו בחומץ בירה ובמלח למשך שש שעות, וכפי שמחייב המנהג בשל בחומץ מהול במים ומלח. קח מעט עוגת דבש, מגוררת או משופשפת על מסננת, מזוג פנימה...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו