השף שמשחזר את מתכוני המטבח המלכותי

השף מצ'יי נביצקי מארמון וילנוב בוורשה אוחז במשרה מעוררת־קנאה: הוא אחראי על שחזור המתכונים ההיסטוריים של המטבח הפולני, על שלל טעמיהם המפתיעים

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד

"הטבח ראוי לו שיהיה מסודר ונקי. הוא צריך לגלח את ראשו או להקפיד על סירוק שערו, לרחוץ את ידיו, לקצוץ את ציפורניו ולחגור סינר לבן. שומה עליו להיות פיכח, צנוע, זריז ולא נרגן. עליו להפגין חוש טעם וידע נרחב בתבלינים ובמתכונים, אבל בראש ובראשונה חשוב שיהיה נכון לכל"

(מתוך "קומפנדיום פרקולורום", ספר הבישול הפולני הראשון, שנכתב ב–1682).

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ