השף שמשחזר את מתכוני המטבח המלכותי

השף מצ'יי נביצקי מארמון וילנוב בוורשה אוחז במשרה מעוררת־קנאה: הוא אחראי על שחזור המתכונים ההיסטוריים של המטבח הפולני, על שלל טעמיהם המפתיעים

רונית ורד
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית ורד

"הטבח ראוי לו שיהיה מסודר ונקי. הוא צריך לגלח את ראשו או להקפיד על סירוק שערו, לרחוץ את ידיו, לקצוץ את ציפורניו ולחגור סינר לבן. שומה עליו להיות פיכח, צנוע, זריז ולא נרגן. עליו להפגין חוש טעם וידע נרחב בתבלינים ובמתכונים, אבל בראש ובראשונה חשוב שיהיה נכון לכל"

(מתוך "קומפנדיום פרקולורום", ספר הבישול הפולני הראשון, שנכתב ב–1682).

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ