בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המועצה לשימור תנורים: המאפייה המיתולוגית שקמה לתחייה

קרוב ל–50 שנה אחרי שננטשה, המאפייה של קיבוץ נען חוזרת לספק לחם טרי לחברי הקהילה. האופה גיל טנא, שפתח מחדש את שעריה, מנסה להחיות גם את התנור ההיסטורי ששימש את מקימיה

9תגובות
אפיית לחמים במאפייה המחודשת של קיבוץ נען (מאחור: גילי טנא). משמאל: אופים במאפיית הקיבוץ, סביבות שנות ה– 30
ארכיון קיבוץ נען

כשיענקל'ה טופור נאסף אל אבותיו האופים, בחרו ילדיו ונכדיו לחקוק על מצבת קברו, בבית העלמין של קיבוץ נען, את המתכון לעוגת השמרים שנחרתה בזיכרון הקולקטיבי של מוקיריו. "הוא היה אדם פשוט וטוב לב, שבמשך שנים רבות השכים קום מדי בוקר כדי ללוש ולהחמיץ, ועבד כמעט לבדו במאפיית הקיבוץ", אומרת בתו, צפורק'ה טופור, המתגוררת בקיבוץ. "אני רציתי לכתוב 'פה קבור האופה של הקיבוץ', ואחד הנכדים הציע את ההברקה של כתיבת המתכון המדויק של עוגת השמרים. זה גורם לאנשים לחייך, גם במקום קודר, ואני בטוחה שאיש הברווז דודו גבע,...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו