המועצה לשימור תנורים: המאפייה המיתולוגית שקמה לתחייה

קרוב ל–50 שנה אחרי שננטשה, המאפייה של קיבוץ נען חוזרת לספק לחם טרי לחברי הקהילה. האופה גיל טנא, שפתח מחדש את שעריה, מנסה להחיות גם את התנור ההיסטורי ששימש את מקימיה

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים10
רונית ורד
צילום: דן פרץ

כשיענקל'ה טופור נאסף אל אבותיו האופים, בחרו ילדיו ונכדיו לחקוק על מצבת קברו, בבית העלמין של קיבוץ נען, את המתכון לעוגת השמרים שנחרתה בזיכרון הקולקטיבי של מוקיריו. "הוא היה אדם פשוט וטוב לב, שבמשך שנים רבות השכים קום מדי בוקר כדי ללוש ולהחמיץ, ועבד כמעט לבדו במאפיית הקיבוץ", אומרת בתו, צפורק'ה טופור, המתגוררת בקיבוץ. "אני רציתי לכתוב 'פה קבור האופה של הקיבוץ', ואחד הנכדים הציע את ההברקה של כתיבת המתכון המדויק של עוגת השמרים. זה גורם לאנשים לחייך, גם במקום קודר, ואני בטוחה שאיש הברווז דודו גבע, שקבור בסמוך לאבא, גם הוא מבסוט מהעניין. אבא היה אופה כיכרות עגולות של לחם כפרי, שהיו להן טעם וארומה מיוחדים, ולקראת שבת היה מכין על פי היד — יד אופה מנוסה ומקצועי שלא נזקקה למידות ולמשקלים — את עוגת השמרים".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ