מגדלים מוקפדים וחדשנות מאופקת: מהפכת הקינוחים של ג'פרי קנייה

אחרי מאות שנים של שמרנות נוקשה, אפילו המטבח הצרפתי נאלץ להמציא את עצמו מחדש. השף־קונדיטור ג'פרי קנייה, העומד בראש הפטיסרי העתיק בעולם, מנסה לעדכן את הקינוחים המסורתיים שמוגשים בו מאז המאה ה–18

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים3
רונית ורד
צילום: דן פרץ

ניקולא סטורר, שהיה שף־קונדיטור של לואי ה–15 ומי שפתח בשנת 1730 את הפטיסרי הראשון בפריז, החל את דרכו כנער שקירצף רצפות וסירים במטבחו של המלך הפולני הגולה סטניסלב לשצ'ינסקי. ג'פרי קנייה, שתפס את מקומו של סטורר 285 שנה לאחר הקמת המגדנייה שהפכה למונומנט פריזאי, נשר מלימודיו בגיל 16 כדי לעבוד כשוליית קונדיטורים. "הייתי תלמיד גרוע בבית הספר", אמר קנייה בחיוך ממזרי בשבוע שעבר, כשהגיע לישראל כדי להעביר קורס קונדיטוריה אינטנסיבי בבית הספר "דנון" לבישול. "התחלתי לחפש מקצוע ארטיזנלי להתמחות בו. אחי הוא רפד, וחבר מן המניין באגודת בעלי המלאכה והאמנים, כך שהכרתי את היתרונות והיה לי פתח להשתלב". בצרפת של המאה ה–21, כמו בצרפת של המאה ה–18, תבונת כפיים עדיין יכולה לשמש כזרז למוביליות חברתית וכלכלית, לא פחות מתבונה אינטלקטואלית או מחוש עסקי מפותח.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ