בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מגדלים מוקפדים וחדשנות מאופקת: מהפכת הקינוחים של ג'פרי קנייה

אחרי מאות שנים של שמרנות נוקשה, אפילו המטבח הצרפתי נאלץ להמציא את עצמו מחדש. השף־קונדיטור ג'פרי קנייה, העומד בראש הפטיסרי העתיק בעולם, מנסה לעדכן את הקינוחים המסורתיים שמוגשים בו מאז המאה ה–18

3תגובות
 הרליז'יוז ומגדל קרוקומבוש של ג'פרי קנייה
דן פרץ

ניקולא סטורר, שהיה שף־קונדיטור של לואי ה–15 ומי שפתח בשנת 1730 את הפטיסרי הראשון בפריז, החל את דרכו כנער שקירצף רצפות וסירים במטבחו של המלך הפולני הגולה סטניסלב לשצ'ינסקי. ג'פרי קנייה, שתפס את מקומו של סטורר 285 שנה לאחר הקמת המגדנייה שהפכה למונומנט פריזאי, נשר מלימודיו בגיל 16 כדי לעבוד כשוליית קונדיטורים. "הייתי תלמיד גרוע בבית הספר", אמר קנייה בחיוך ממזרי בשבוע שעבר, כשהגיע לישראל כדי להעביר קורס קונדיטוריה אינטנסיבי בבית הספר "דנון" לבישול. "התחלתי לחפש מקצוע ארטיזנלי להתמחות בו. אחי הוא...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו