קוקטייל כרם התימנים כבר שתיתם?

תפריט חדש ב"אימפריאל", בר תל אביבי שזכה למוניטין עולמי, מציע 11 קוקטיילים מקוריים, שנוצרו בהשראת העיר העברית הראשונה

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
צילום: דן פרץ

בתפריט הבר "הלו", שפעל בתל אביב בשנים 1934–1937 מופיע, בין קוקטייל מנהטן לקוקטייל זייד קר (Side car, קוקטייל על בסיס קוניאק וליקר תפוזים, שמקורו בפריז של אחרי מלחמת העולם הראשונה) גם קוקטייל תל אביב. 50 מיל מחירו של הקוקטייל ההיסטורי, והייתי משלמת גם מיליון מהם כדי להכיר את טעמו של המשקה ואת טעמה של תל אביב בעיני יושביה בשנות ה–30 של המאה ההיא. בתפריטים של ברי קוקטיילים מודרניים נוהגים על פי רוב לציין ליד שמו של הקוקטייל את רשימת מרכיביו, אך בתפריט המקורי, הישן והמצהיב של הלו, לא עשו זאת. כל שנותר הוא לדמיין איזה טעם נתן רודי פלד, מייסדו של הבר ששכן ברחוב אלנבי 13, לקוקטייל שנקרא על שמה של העיר העברית הראשונה.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ